hårtransplantation-i-tyrkiet

4 alternativer til hårtransplantation

Hårtransplantationer kan være dyre og er ikke den bedste løsning for alle mennesker. Nogle mennesker føler stadig at de har rigeligt hår på hovedet og derfor ikke behøver at overveje en hårtransplantation. For dem kan det være en god idé at kigge efter alternative løsninger til hårtransplantation. Nedenfor nævner vi 4 enkle og økonomisk overkommelige alternativer du bør overveje.

1. Hairconcealers

Hair concealers er en nem måde at få dit hår til at se mere fyldigt ud uden at nogen former for medicin eller kirurgisk indgreb. Gennem elektrostatisk ladning, kombineres fibrene med dit eget hår og giver øjeblikkeligt mere fyldigt hår. Fibrene er helt naturlige, farveægte og harmløse og virker på alle typer af hår.

Fibrene bliver bundet til det eksisterende hår, hvilket holder dem sikkert på plads samt giver et langt mere naturligt udseende. Det skal dog påpeges at dette nok mest er en midlertidig løsning idet den skal anvendes hver dag og at det derfor hurtigt bliver en smule besværligt.

2. Minoxidil

Minoxidil (Rogaine) kommer enten som skum eller i flydende form og kan mindske hårtab og fremme hårvækst hos nogle mennesker. Produktet fås som håndkøb.

Minoxidil påføres det skaldede område og er et effektivt produkt, der hjælper med at fremme hårvækst hos både mænd og kvinder. Det skal dog siges at det kun er knap 40% af de mænd og kvinder, der anvender det, der oplever en form for hårvækst efter 3-6 måneder. Minoxidil skal bruges på ubestemt tid til fortsat støtte af eksisterende hårsække og vedligeholdelse af genvækst.

3. Laserbehandling

Laserbehandling er en relativt udbredt løsning på hårtab på trods af, at folk har brugt det med blandede resultater. Det findes som behandling på klinikker, men det er også muligt at købe sig en laser, så man kan behandle sig selv derhjemme. Det går i al sin enkelthed ud på at man bliver strålet med en laser for at genoplive hovedbunden samt at booste de eksisterende hår. Anbefalet brug er 30 minutter 3 gange om ugen.

Vi anbefaler som udgangspunkt ikke at bruge penge på laserbehandlinger, da man ikke videnskabeligt har kunne påvise behandlingens effekt.

4. Scalp Micropigmentation

Scalp Micropigmentation (mikropigmentering) er bestemt ikke en løsning for alle, men det kan være en rigtig effektiv kur mod hårtab for mennesker med svær skaldethed. I grove træk går det ud på at man får dækket hele sin hovedbund med små tatoveringer, der skal give indtrykket af ægte hår.

Selvom resultatet måske ikke er så voldsomt overbevisende når man ser det tæt på, kan det dårligt ses på længere afstand og det kan måske være med til at give et selvtillidsboost.

Tænk dig godt om

Til alle disse former for alternativ behandling skal det nævnes, at der findes mange produkter, der ikke leverer hvad de lover. Mange mennesker bliver slemt skuffede når ikke de opnår de ønskede resultater og derfor at der vigtigt at du tænker dig godt om, inden du bruger dine penge på disse produkter eller typer behandlinger.

Se evt. vores artikel om tvivlsomme midler mod hårtab, hvor du kan blive klogere på samme emne.