Myter om hårtab

5 myter om hårtab

Der florerer utallige af myter og spøjse idéer omkring hårtab og behandling af hårtab. Vi anbefaler stærkt, at du tager de informationer, som du finder på nettet, med et gran salt. Herunder præsenterer vi dig for 5 myter omkring hårtab, som vi har lagt ører til mange gange gennem tiden.

Myte 1: Du mister dit hår, hvis din morfar gjorde

Man kan ikke udelukkende forudsige dit hårtab ved at kigge på stamtræet. Hårtab er “polygenetisk”, hvilket betyder, at din hårmæssige skæbne er afgjort af genetiske tilfældigheder. Der er dog gode chancer for, at du vil miste håret, hvis mange i din familie lider af hårtab.

Myte 2: Særlige shampooer kan forhindre hårtab

Der findes på nuværende tidspunkt ingen shampooer, som beviseligt kan forhindre hårtab. Der findes derimod shampooer, som kan give mere tykkelse til dit hår, hvilket kan give indtryk af at man har mere hår på hovedet.

Myte 3: Hyppig hårvask kan forårsage hårtab

Der er ingen grund til at frygte hårvask, med mindre du bruger sæbe, der kan ødelægge din hårbund. Når du vasker dit hår, rengøres håret og hovedbunden, men hårrødderne tager som sådan ikke skade af din hårvask. Så med mindre du reder dit hår, mens dit hår er vådt, vil du kun tabe det hår, som i forvejen var på vej til at falde ud.

Myte 4: Vitamintilskud kan hjælpe med at undgå hårtab

Med mindre du lider af decideret vitaminmangel, er der ingen videnskabelige undersøgelser, der tyder på at tilskud hjælper med at holde på dit hår på hovedet. Det skader dog ikke at tage en vitaminpille til morgenmaden. De eneste præparater, som kan stoppe hårtab er Minoxidil, Finasterid og i visse tilfælde Priorin.

Myte 5: Det øger hårvæksten at stå på hovedet

Nogle mennesker mener, at blodtilførslen kan øges ved at stå på hovedet, og at man derved kan stimulere hårvæksten. Desværre er dette videnskabeligt bevist. Desuden har hårsække også brug for andet end blod for at vokse.

Vil du vide mere om hårtab?

Hvis du vil vide mere om hårtab, er du kommet til det rette website. Her på Hairworks finder du al den information du skal bruge, hvis du er begyndt at tabe håret. Du er meget velkommen til at kontakte Hairworks via kontaktformularen herunder. Så vil vi vende tilbage til dig hurtigst muligt.