behandling af haartab kvinder

Behandling af hårtab hos kvinder

Har du til din rædsel opdaget, at dit hår er begyndt at falde ud? For langt de fleste kvinder kan udtyndende hår være ekstremt demoraliserende og forårsage angst. Efterhånden som dit hår tynder ud, aftager din selvtillid og er måske nået til det punkt, hvor din selvbevidsthed omkring dit hår har taget over. Lyder det bekendt?

Du kan være sikker på, at du ikke er alene! Fordi du ønsker dit hår tilbage betyder det ikke, at du er forfængelig eller besat af dit udseende. Det er helt naturligt, at vi mennesker – og især kvinder – ønsker at se sunde og attraktive ud.

Heldigvis findes der i dag fantastiske muligheder for at behandle hårtab hos kvinder – muligheder som var helt utænkelige for kun et par årtier siden. Hos Hairworks er du i gode hænder. Vi tilbyder vejledning i hårtab og hjælper dig med at komme i kontakt med den hårklinik, som kan hjælpe dig med at bringe dit hårpragt tilbage.

Hvor almindeligt er kvindeligt hårtab?

Tyndere hår og skaldethed hos kvinder er hyppigere forekommende end nogensinde. Selvom hårtab hos kvinder ikke er lige så udbredt som hos mænd, er det helt op til en tredjedel af alle kvinder, som oplever øget hårtab i løbet af deres liv. Hele 50% af kvinder over 60 år oplever hårtab, og flere millioner af kvinder kæmper med mildt til moderat hårtab på grund af hormonelle forandringer i forbindelse med graviditet, overgangsalder og helbredsmæssige omstændigheder.

Hvis du er begyndt at tælle hår i kammen og i brusebadet og er drænet for livsglæde blot ved synet af din svækkede hårpragt i spejlet, er det på tide at søge hjælp. Til en begyndelse anbefaler vi altid at søge læge for at få en medicinsk vurdering. Ofte tilbyder læger dog ikke tilstrækkelige behandlingsmuligheder, hvorfor det er nødvendigt at søge en professionel hårklinik. Gennem tæt dialog med dig, finder sætter vi dig i kontakt med en hårspecialist, som kan hjælpe dig med at genvinde dit hår og dit selvværd.

Hvordan ser kvindeligt hårtab ud?

Måden hvorpå hårtabet manisfesterer sig hos kvindelig er meget anderledes end for mænd. Hårtab hos kvinder er normalt en gradvis og langsom proces, som dog kan accelerere i overgangsalderen. Faktorer som hormonelle forandringer, bivirkninger fra medicin eller brugen af skønhedsprodukter kan påvirke hovedbunden og dermed hårets evne til at vokse.

Behandlingsmuligheder

Da årsagen til hårtab hos kvinder er anderledes end hos mænd, vil behandlingsmuligheder som regel også være anderledes. Der findes både kirurgiske behandlingsmetoder (hårtransplantation) og medicinske behandlingsmetoder for kvindeligt hårtab.

Find årsagen til dit hårtab

Der findes næsten altid en forklaring på hårtabet, og det anbefales at finde denne årsag for at forhindre yderligere hårtab i fremtiden. Det er vigtigt at pointere, at det kræver ekspertise og erfaring med hårtab at kunne stille en diagnose. Mange læger tror fejlagtigt, at diagnosticering af hårtab hos mænd også gælder hos kvinder. Hvis din læge ikke kan hjælpe dig, anbefaler vi kraftigt, at du kommer i kontakt med hårspecialister, som kan hjælpe dig med at udpege årsagen til dit hårtab.

Før en eventuel kirurgisk behandling af hårtabet kan overvejes, skal årsagen til hårtabet fastlægges. En hårtransplantation vil kun afhjælpe dit problem midlertidigt, hvis dit hårtab fortsætter. Mennesker, hvis hårtab er forårsaget af ar fra en ulykke er gode kandidater til kirurgi. De follikulære enheder (det transplanterede hår) kan placeres i arvæv og dermed resultere i en god dækning af området.

Hårtransplantationer kan være risikable

Desværre er kvinder generelt ikke lige så gode kandidater til hårtransplantationer i forhold til mænd. Mænd lider som oftest af arveligt hårtab, som viser sig i mønstre på hovedet. Det efterlader en “frodig” plet på bagsiden af hoved, som kaldes donorområdet. Herfra er det ideelt at høste hår, fordi dette hår ikke falder ud. Kvinder har derimod en tendens til at miste deres hår over hele hovedet, hvorfor der ikke er idéelle områder at “høste” fra. En dygtig hårspecialist vil meget hurtigt kunne vurdere, hvorvidt du er kandidat til kirurgisk behandling af dit hårtab.

Mangler du hjælp til at behandle dit hårtab?

Vi ved, hvor demoraliserende og destruerende det som kvinde føles at miste sit hår. Husk på, at du ikke er alene og at der er hjælp at hente. Vi hos Hairworks står til at tage samtale med dig om dit hårtab. Kontakt os og lad os gennem tæt dialog finde frem til de bedste behandlingsmuligheder for dit hårtab.