Faktorer der påvirker resultatet af en hårtransplantation

Nedenstående faktorer påvirker hårtransplantationens endelige resultat. Vi anbefaler, at du spørger ind til disse punkter, når du henvender dig hos en hårklinik. Husk, at du altid er velkommen til at skrive til os og stille uddybende spørgsmål omkring din specifikke situation.

1. Antal hår pr. graft

Jo flere hår pr. graft der bruges til transplantationen, jo mindre naturligt vil dit hår se ud. Mange læger bruger stadig grafts, der indeholder op til 8 hår. Disse er dog ikke nær så iøjnefaldende som dem der blev brugt for 20-30 år siden, hvor man tydeligt kunne se når folk havde fået lavet en hårtransplantation, men de ser stadig ikke så naturlige ud som de kan. Vi anbefaler at man bruger grafts der indeholder 1-4 hårsække.

2. Hårets tæthed

Jo højere tæthed dit hår har i donor-området, desto mere fyldigt vil dit hår se ud i modtager-området. Tætheden er baseret på antallet af hårsække du har i hvert område af din hovedbund. Hvis du har et højt antal hårsække pr. cm2, kan der laves flere grafts og dit hår vil se langt mere naturligt ud.

3. Hårets beskaffenhed

Din hovedbunds fleksibilitet er med til at afgøre antallet af grafts og dermed hårets tæthed. Det påvirker i høj grad det endelige resultat.

4. Hårets tykkelse

Groft hår dækker et større areal. Hvis du har groft hår, vil kirurgen være i stand til at spare på antal hårsække pr. graft og det vil give hele hovedbunden et mere jævnt udseende.

5. Hovedbundens fleksibilitet

Krøllet hår dækker bedre end glat hår. Hvis du har glat hår vil din hårtransplantation være en større udfordring end hvis du har krøllet hår, fordi det krøllede ser ud til at dække et større areal fordi det står op af sig selv.

Husk at stille de rigtige spørgsmål

Ingen ved nogensinde helt nøjagtigt hvordan en hårtransplantation vil se ud før de ser resultaterne, men alle de grundlæggende problemer kan løses, hvis en dygtig kirurg er involveret. Det er vigtigt at kende sine muligheder og disse 5 huskeregler vil helt sikkert gøre det lettere for dig at vide, hvilke spørgsmål du skal stille.