FAQ: Medicinsk behandling af hårtab

Her finder du svarene på de mest stillede spørgsmål inden for medicinsk behandling af hårtab. Hvis du overvejer at få en hårtransplantation, bør du læse denne side grundigt – måske kan vi besvare nogle af spørgsmål, som du måtte sidde inde med. Hvis du har yderligere spørgsmål til behandling af hårtab, er du velkommen til at kontakte Hairworks.

1. Hvilke medicinske behandlingsmuligheder findes for mænd?

 • Rogaine (Minoxidil)
 • Propecia (Finasterid)
 • Low-niveau laser terapi
 • Behandling af problemer med skjoldbruskkirtlen
 • Behandling for anæmi
 • Behandling for hormon abnormiteter
 • Behandling for vitaminmangel

 

2. Hvilke medicinske behandlingsmuligheder findes for kvinder?

 • Rogaine (Minoxidil)
 • Acell / Trombocyt
 • Rich Plasma (PRP)
 • Low-niveau laser terapi
 • Behandling af problemer med skjoldbruskkirtlen
 • Behandling for anæmi
 • Behandling for hormon abnormiteter
 • Behandling for vitaminmangel
 • Bemærk, at Propecia (Finasteride) er uegnet til kvinder.

 

3. Virker Propecia (Finasterid) kun på bagsiden af hovedet?

Vores erfaring er, at Propecia virker på hele hovedet – så længe hårtabet ikke er komplet. Propecia har potentiale til at arbejde overalt, hvor der er udtyndende (svage) hår, fordi virkningen er medicinsk betinget. De undersøgelser, som er foretaget omkring Propecia, har kun været foretaget i forhold til virkninger på bagsiden af hovedet. Men vi ved at mange brugere af Propecia også har succes med at mindske/stoppe hårtab i tinderne og pande.

4. Bliver jeg nødt til at tage Propecia hele livet?

Du bruger Propecia, så længe du ønsker at holde på dit hår. Og der vil med garanti være endnu bedre behandlingsmuligheder i fremtiden. Men uanset fremtidige medicinske fremskridt vil det altid være meget lettere at holde på din eksisterende hår og forhindre tab end at genoprette en allerede tabt hårpragt.

5. Er Propecia sikkert?

Der er mange forskellige meninger omkring Propecia. Faktum er, at Propecia er et medicinsk præparat, som påvirker hormonerne i kroppen. Det er vist, at folk kan få alvorlige bivirkninger af at tage medicinen – selv efter de er holdt op med at tage den. Hairworks anbefaler på det kraftigste, at du ikke tager Propecia – på trods af at det på nuværende tidspunkt er det mest effektive middel til at stoppe/sløve hårtab. Hvis du påbegynderne behandling af hårtab med Propecia, skal du være indforstået med, at det kan få fatale konsekvenser for dit helbred.

6. Kan Propecia anvendes af kvinder?

Desværre viser alle undersøgelser udført af Merck (medicinproducent), at Propecia ikke er så effektivt for kvinder som mænd. Mindre undersøgelser har dog vist, at Propecia kan være virksomt hos ca 50% af alle kvinder. Propecia bør især ikke anvendes af kvinder, der er i deres fødedygtige år (eller er gravide).

7. Kan Propecia påvirke ens seksuelle aktivitet?

Forekomsten af ​​seksuel dysfunktion er (ifølge Merck) mindre end 2%. Før i tiden mente man, at bivirkninger holdt op, når man stoppede anvendelsen af Propecia. Men i dag har man fundet ud af, at det er langt fra alle, hvor bivirkningerne holder op med at virke. Læs mere her: Propecia og Post Finasterid Syndrom.

8. Er urtemdicinen Saw Palmetto godt mod hårtab?

Man ved, at Saw Palmetto har mange gavnlige virkninger, men der er ingen videnskabeligt kontrollerede undersøgelser, der beviser dets virkning mod hårtab. Det er heller ikke blevet undersøgt, hvorvidt det virker i samspil med andre produkter

9. Virker Rogaine (Minoxidil) lige så effektivt som Propecia (Finasterid)?

¨
Rogaine og Propecia er to præparater, der virker på meget forskellige måder. Studier viser, at Minoxidil generelt ikke er lige så effektivt som Propecia. Til gengæld har det heller ikke de samme helbredsmæssige risici i forhold til bivirkninger.

10. Giver det mening at tage Propecia og Rogaine samtidigt?

Siden Rogaine og Propecia virker på forskellige måder, giver det – i forhold til hårtab – mening at bruge Propecia og Minoxidil samtidigt. Det vil potentielt kunne give bedre resultater. Hos Hairworks anbefaler vi dog ikke at bruge Propecia.