Eksempel på fejlslagen hårtransplantation

Selv om de fleste skrækhistorier om fejlslagne hårtransplantationer er en saga blot, er der stadig en flok kvaksalvere derude uden synderlig erfaring, der udfører ekstremt utilfredsstillende arbejde. Men med bare en smule forarbejde, kan du undgå at blive rigtig skuffet når først du har været under kniven.

I de fleste tilfælde af disse skrækhistorier, er der udført operationer, der ikke engang bliver udført længere. Der bliver længere og længere imellem disse historier i takt med teknologiens udvikling.

En skrækhistorie

Graham Ryder, 51, begyndte at miste håret i starten af tyverne og fik foretaget en hårtransplantation. Han var rigtig ked af resultatet og forsøgte ved hjælp af andre midler at forbedre udseendet af håret. Omtrent 30 år senere står han tilbage med 50 små runde ar på toppen af hovedet.

Læs mere her: Graham Ryders fejlslagne operation

Se denne video, hvor Dr. Lindsey McLean fra Virginia, gennemgår hvad man skal kigge efter når man overvejer en hårtransplantation:

Grundig research er nøglen

Der findes utallige af inkompetente hårkirurger (både i Danmark og udlandet), som ikke har tilstrækkelig erfaring og uddannelse til at kunne lave vellykkede hårtransplantationer. Det resulterer i fejlslagne operationer, som giver grimme resultater og som i nogen tilfælde kan medføre efterfølgende smerter.

Det er derfor meget vigtigt, at du sætter dig godt ind i hårtransplantationer og researcher grundigt efter kompetente klinikker – hvad end du kigger i Danmark eller udlandet. Under den research du gør dig i de indledende overvejelser, er det vigtigt at du kigger efter den helt rette læge og den helt rette operationsplan. Der er en række advarselstegn, du skal holde øje med. Hvis ikke du sørger for at disse ting er i orden, kan du selv ende som en skrækhistorie.