Forløbet efter din hårtransplantation – Hvad skal du vide?

Det er vigtigt, at du væbner dig med tålmodighed, når du har fået din hårtransplantation og venter på at det færdige resultat skal vise sig. Det vil tage tid, før det transplanterede hår gror ud, men vi garanterer dig, at du nok skal blive glad for resultatet – hvis du altså har valgt Hairworks.

Efter Operationen – Helingsprocessen

Når al det transplanterede hår er blevet plantet, vil donor-området og det transplanterede område blive renset og personalet vil gennemgå de postoperative instruktioner med dig (herunder vask af hår efter operationen). Det transplanterede område vil sandsynligvis danne en skorpe og kan i 7-10 dage efter operationen minde om en kraftig solskoldning. Patienter med ekstraordinært sart hud vil måske opleve at denne periode kan vare noget længere.

Vækstfasen

Det transplanterede hår vil gro i omtrent 2-3 uger, hvorefter hårsækkene vil gå i dvale og falde ud. Men frygt ikke! Håret skal nok komme ud igen. Herfra handler det blot om tålmodighed. Hvileperioden mellem operationen og at håret vokser ud er typisk mellem 2-3 måneder, men det hele gror ikke nødvendigvis ud på samme tid og du vil hurtigt opdage at hver enkelt hår har sit eget tempo. Mellem 2. og 4. måned vil du sandsynligvis opleve at 20% af håret vokser ud igen, mens det mellem 5. og 8. måned er helt oppe på 60-70%.

Det endelige resultat

Det kan være svært at tro på at det endelige resultat vil indfri eller overgå dine forventninger, når der efter 3-4 måneder stadig ikke er tegn på øget hårvækst. Men det færdige resultat vil først vise sig, når der er gået mellem 10 og 12 måneder. På det tidspunkt har de follikulære enheder (grupper af hårsække) slået rod og er begyndt at vokse, nøjagtig som de gjorde, da de sad i det oprindelige donorområde. Nu kan du begynde at evaluere på det endelige resultat.