Stop dit hårtab tidligt i processen

Gør noget ved dit hårtab tidligt i processen

Androgen alopeci, eller mandlig skaldethed er en meget almindelig tilstand, der opleves af mere end to tredjedele af mænd i løbet af deres liv – med sandsynligheden stigende hårtab med alderen. Androgen alopeci er forårsaget af forhøjede niveauer af hormonet DHT (dihydrotestosteron), som produceres ved interaktionen af ​​hormonet testosteron og enzymet 5-alfa-reduktase, i blodet.

Hårtab og skaldethed er almindeligt og menes at være genetisk bestemt. Det kan starte for mænd så unge som 20 år gamle, men opstår hyppigere hos mænd i alderen 25 og 35; hvor efter 2 ud af 5 mænd vil begynde at opleve hårtab. Hvis du er bekymret over den rolle, som skaldethed kan få i dit liv, anbefales det at holde øje med dit hår og spotte de første symptomer på hårtab.

Sådan styrker du dit hår

Spis regelmæssigt og varieret. Især protein i din kost er vigtigt for dit hår. En lav-protein kost tvinger din krop til at gemme tilgængeligt protein til andre formål. Specielt spinat, mandler, valnødder og tofu er gode råvarer. Men forvent ikke at indtagelsen af disse fødevarer vil stoppe dit hårtab. Se den varierede kost som et fundament for at dit hår kan vokse sig stærkt.

Sådan forværrer du dit hårtab

Der er mange grunde til at stoppe med at ryge, og hårtab er en af dem. Nikotin indsnævrer blodkarrene og sænker dermed muligheden for ny hårvækst. Alkohol er også en synder hvad angår hårtab, da det blandt andet hæmmer optagelsen af zink og sænker jern-niveauerne i kroppen.

Hvad bør du holde øje med?

Der findes en række symptomer, som er fælles for mænd med arveligt hårtab. Disse bør du holde skarpt øje med.

Det første tegn er en gradvis tilbagetrækning af håret i panden og i tindingerne, altså en vigende hårgrænse, som med tiden vil få en karakteristisk M-form. Derudover er udtynding på toppen af og bag på hovedet karakteristisk for mandlig skaldethed. Med tiden vil udtyndingen på toppen medføre en synlig isse (hovedbund). Herefter spreder hårtabet sig, hvilket med tiden danner en karakteristisk “hestesko” af manglende hår på hovedet. Over en længere periode vil resterende hår falde af, hvorefter der til sidst kun vil en krans af hår i siderne og bagpå hovedet.

Mandlig “mønsterhårtab” kan forekomme i mange forskellige mønstre. Nogle får generel udtydning i toppen af hovedbunden og andre oplever kun udtynding af “månen” mens håret i tindingerne bevares.

Hvad behøver du ikke at holde øje med?

Der er en række myter om tidlige indikatorer på hårtab. At kunne tælle mere end tyve hår i din kam efter brug, at finde hår på puden om morgenen, eller at begynde at miste dit hår i klumper er helt normalt og behøver ikke at være alarmerende tegn på androgen alopeci.

Hvordan ved jeg, om jeg mister håret?

Den sikre måde at vide, om dit hårtab er genetisk, er ved at observere, om hårtabet er dækker hele din hovedbund eller kun på toppen. Mandligt mønsterhårtab vil ikke påvirke bagsiden eller sider, så du kan være næsten sikker, hvis udtyndingen er begrænset til toppen af ​​hovedbunden.

Hvis du bemærker disse symptomer, kan det spare dig tid, kræfter og frustration senere i livet, hvis du søger professionel hjælp så hurtigt som muligt. Selv afprøvede behandlinger kan være ineffektive, når du har mistet alle hår fra et bestemt område. De kunder, der ser de bedste resultater, er dem, der griber til handling tidligt i processen. Hairworks står klar til at hjælpe dig og vejleder dig gennem dine overvejelser omkring hårtab.

Mangler du hjælp?

Der findes mange årsager til hårtab. Først og fremmest er det meget vigtigt, at du finder frem til årsagen til dit hårtab. Vi vil råde dig til at gå til lægen og blive tjekket. Hvis din læge ikke kan hjælpe dig, er du velkommen til at kontakte Hairworks.