hvilken rolle spiller din kost for dit hårtab

Hvilken rolle spiller din kost for hårtab?

Hvad er vejen til sundt hår? Er det den nyeste og mest eksotiske hårkur fra Asien? En eksklusiv og opreklameret balsam som en eller anden Hollywood-stjerne har lagt ansigt til?

Du vil nok blive overrasket over at opdage at hemmeligheden bag sundt hår kan være noget så almindeligt som velbalanceret kost. Eksperter er enige om at sund mad, med den rette blanding af protein, jern og andre næringsstoffer kan hjælpe gevaldigt med at forbedre dit hår og det vækst.

I en læges øjne, er det sundt hår når det vokser korrekt ud af hårsækkene, ikke spalter eller nemt bliver ødelagt og når det sidder fast på en generelt sund hovedbund. Velbalanceret kost kan give dit hår alle de næringsstoffer, der er nødvendige for at det forbliver sundt.

Protein spiller en afgørende rolle

Dit hår har brug for alle de samme vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, der er nødvendige for at din krop er i et generelt godt helbred. Et hår består hovedsageligt af protein, hvilket betyder at dit hår har brug for protein for at vokse.

På et hvilket som helst tidspunkt er omkring 90% af håret i vækstfasen og for hvert enkelt hår, varer denne fase typisk 2-3 år. I slutningen af denne fase, går håret ind i en hvilefase, også kaldet den telogene fase, der omtrent varer 3 måneder, hvorefter håret falder ud. Hvis ikke din kost indeholder tilstrækkelige mængder protein, kan et uhensigtsmæssigt stort antal hår gå i hvilefasen.

Hold øje med dit hårtab

En typisk hovedbund har omkring 120.000-150.000 hår og ca. 50-100 af dem, falder af hver dag. De fleste mennesker lægger ikke mærke til så små mængder, men hvis et usædvanligt stort antal hår går i hvilefasen, kan hårtabet godt blive mærkbart over tid. Det er en god idé at holde øje med mængden af hårtab, når du går i bad og redder hår. Hvis du bemærker øget mængde hårtab, er det på tide at gå til lægen og blive undersøgt.

Mangler du hjælp?

Her på Hairworks.dk finder du al den information, du skal bruge, hvis du ønsker at gøre noget ved dit hårtab. Husk, at du altid er velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at besvare din henvendelse.