Midlertidigt hårtab

Hvad er midlertidigt hårtab?

Midlertidigt hårtab er en stor bekymring for mange mænd og kvinder, men der findes heldigvis en løsning. Det midlertidige hårtab begynder man gerne at se tegn på, når man opdager at der efterhånden er flere hår på børsten end der er på hovedet. Eksperter mener at man gerne skal skride til handling hvis man gennem en længere periode oplever at miste mere end 100 hår om dagen.

Årsager til midlertidigt hårtab

Der kan være mange forskellige årsager til midlertidigt hårtab, men den typiske årsag hos mænd er stofskifteforstyrrelser og når først dette er i behandling, begynder håret oftest at gro ud igen. Det er vigtigt at opsøge egen læge for at afgøre om dette er den underliggende årsag. Andre potentielle årsager kan være høj feber, fysiske traumer, stress eller kemoterapi.

Hos kvinder kan det også forårsages af et utilstrækkeligt jernindhold på grund af menstruation eller graviditet. Denne type hårtab kan som regel kureres ved hjælp af kosttilskud og/eller medicinsk behandling. Hvis stress er én af grundene til dit hårtab, kan følelsesmæssige og hormonelle forstyrrelser spille en rigtig stor rolle og kan i visse tilfælde resultere hårtab. Dog vil håret typisk gro ud igen efter 3-4 måneder.

Mangler du hjælp?

Hvis du er i tvivl om du lider af midlertidigt hårtab, bør du opsøge hjælp hos egen læge og ellers er du velkommen til at kontakte os via websitet. Vi besvarer gerne alle dine spørgsmål og hjælper dig gerne videre med at finde den rigtige løsning.