7 vigtige overvejelser inden en hårtransplantation

Måske er du midt i overvejelsesfasen omkring at få en hårtransplantation. Det er en stor beslutning at få en hårtransplantation. For det første er hårtransplantationer dyre, og kræver for de fleste, at man sparer op. For det andet kræver en hårtransplantation, at du tager nogle væsentlige beslutninger omkring behandlingen af dit hårtab i fremtiden.

Inden du takker ja eller nej til hårtransplantation, er der 7 super vigtige overvejelser, som du bør gøre dig.

1. Er du indstillet på at have længde på i nakken (donor-området)?

Uanset hvilken hårtransplantation du vælger at få, skal du være indstillet på, at du vil have ar i nakken. FUT-metoden giver et større ar, men også FUE vil efterlade spor. Vær indstillet på, at du som minimum skal have et par centimeters længde på håret i det såkaldte “donor-område” på baghovedet for at dække arene.

Det kan være relevant med scalp micropigmentation for at skjule arene fra hårtransplantationen. Især ved ar efter en FUE-transplantation kan scalp micropigmentation effektivt skjule dine ar, hvis du på et tidspunkt vælger at barbere dig kort eller skaldet.

2. Er dit donorhår tykt og stærkt?

For at din hårtransplantation skal være vellykket, er det vigtigt, at dit donorhår er tykt, stærkt og sundt. Hvis dit donorhår er tyndt og svagt betyder det, at det naturligvis også vil være tyndt og svagt i det område, som det bliver transplanteret til. Hvis du har svagt donorhår, bør du som minimum forsøge at styrke det, før du får en hårtransplantation.

3. Find en klinik, der både udfører FUE og FUT

De fleste mennesker tror, at FUE er den foretrukne metode inden for hårtransplantationer. Godt nok er FUE den nyeste metode inden for hårtransplantationer, men det betyder ikke, at det er den bedste metode for alle. Som regel er det mest fordelagtigt at starte med et FUT-indgreb. Denne metode kan ganske enkelt flytte flere hår ad gangen samtidigt med at et mindre donorområde udsættes. Dette er fordelagtigt efter som din første hårtransplantation næsten altid vil være det største indgreb og kræver flest transplanterede hår.

Det er altså vigtigt, at du finder en klinik, som kan arbejder med begge metoder. Hvis du finder en klinik der fx kun udfører FUE-indgreb, vil de højst sandsynligt anbefale dig at få en FUE transplantation – også selvom FUT havde været den rigtige løsning for dig.

4. Har du mørkt hår og lys hud?

Alle hårtransplantationer er som udgangspunkt ens – uanset hvilken hårklinik der er tale om. Men det er ganske enkelt sværere at få mørkt hår til at dække over lys hud, fordi kontrasten er stor. Hvis du allerede på nuværende tidspunkt har store områder på toppen af hovedet uden hår, vil det være svært for en hårkirurg at få et flot resultat kun med én hårtransplantation. Du vil som regel skulle indstille dig på 2-3 hårtransplantationer, hvis du gerne vil have “fuldt” hår igen.

Hvis din hårklinik forsøger at overbevise dig om at kunne give dig en fuld hårpragt kun med én hårtransplantation, bør du søge en second opinion.

For personer med mørkt hår og lys hud kan det også anbefales at overveje scalp micropigmentation.

5. Vælg en dedikeret hårklinik med mange års erfaring

Hårtransplantationer er 50% teknik og 50% kunst. Der findes et hav af hårklinikker derude, som har meget lidt erfaring med hårtransplantationer. De påstår, at de kan lave flotte, naturlige resultater, men faktum er, at det kræver års erfaring at blive dygtig til at udføre hårtransplantationer. Der findes mange fora derude, som anbefaler hårklinikker. Men bliv ej narret – disse fora er spækket til med folk, som bliver betalt for at henvise besøgende til bestemte klinikker. Hvis du vil have et ordentlig resultat, er du nødt til at finde den rigtige klinik. Vi hjælper dig gerne med at finde den rigtige klinik – uanset om du vil have din hårtransplantation i Danmark eller i udlandet.

6. Vær sikker på at kirurgen udfører HELE operationen

Mange klinikker markedsfører sig med at have et dygtigt personale med certificerede kirurger. Men hvad man ikke ved er, at 90% af alle klinikker ansætter teknikere til at trække grafts ud af donorområdet. Det kræver mange års erfaring og særlig præcision at udtrække disse follikulære enheder ud – uden at beskadige dem. Derfor er det ekstremt vigtigt, at det er kirurgen der gør hele arbejdet – fra start til slut.

Sørg for at få din hårklinik til at skrive under på, at det er kirurgen og IKKE en tekniker, der udtrækker de follikulære enheder (grafts) fra donorområdet.

7. Hvis du ikke har en plan, skal du ikke få en hårtransplantation

Hårtab er progressivt og stopper ikke, fordi du får en hårtransplantation. Før eller siden vil dit hår langsomt begynde at tynde ud og kræve en ny hårtransplantation. Sammen med din hårklinik bør du udarbejde langsigtet plan for behandlingen af dit hårtab. Denne plan kan eventuelt også involvere medicinsk behandling af hårtab – men ikke nødvendigvis. Du skal være opmærksom på, hvornår du kan forvente at skulle have en hårtransplantation igen – og vide hvad det vil koste.

Det er vigtigt, at du finder en klinik, som ikke kun er ude på at sælge dig en her-og-nu operation, men er interesseret i at lave en langsigtet plan, som giver dig et tilfredsstillende resultat/udseende mange år frem.

Få den nødvendige sparring omkring dit hår

Vi hos Hairworks samarbejder med en hårklinik i Tyrkiet, som er kendt som en af de bedste i Europa. Blandt andet er vores kirurg den eneste i Tyrkiet som er certificeret af American Board of Hair Restoration Surgery.

Vi vil meget gerne hjælpe dig videre i dine overvejelser om at få en hårtransplantation. Selvom du ikke er interesseret i at få en hårtransplantation gennem Hairworks, er du stadig meget velkommen til at skrive kontakte os. Vi besvarer gerne dine spørgsmål og hjælper dig videre til at tage den rigtige beslutning.