Shampoo mod hårtab – virker det?

Der findes en lang række shampoo-produkter på nettet, som bryster sig med at kunne bremse hårtab. Det er vigtigt for os hos Hairworks at understrege, at der på nuværende tidspunkt ikke findes nogen shampoo, der kan stoppe hårtab hos mænd. Dog kan nogle shampooer give fylde til dit hår og dermed få det til at fremstå mindre “tyndt” end normalt. De eneste to midler, som har en videnskabelig bevist effekt mod hårtab er Minoxidil og Finasterid.

Hold dig fra mirakelkure – spar dine penge

Der findes et hav af både danske og udenlandske websites, som påstår at deres shampooer kan få håret til at gro igen og dermed genvinde din hårpragt. Shampooerne skulle efter sigende indeholde vitaminer og mineraler, som er med til at give håret den nødvendige næring til at kunne gro.

Men i 99% af alle tilfælde, er der en underliggende årsag til dit hårtab, som ikke kan rettes op med noget så simpelt som en hårkur. Som regel er denne årsag medicinsk eller genetisk betinget og kræver derfor en helt anden behandling – enten medicinsk behandling eller en hårtransplantation. De websites, som forsøger at overbevise dig om, at shampoo kan bekæmpe dit hårtab, er ude på at tjene penge på din uvidenhed. Hairworks anbefaler, at du sparer dine penge.

Shampoo mod kvindeligt hårtab

For kvinder, der i visse perioder af livet kan opleve hårtab, kan det give mening at forsøge sig med shampooer, der kan give et fyldigere/tykkere hår. For dig som ønsker at skjule dit hårtab, anbefaler vi dog i stedet at benytte såkaldte “hair concealers”. Det mest anerkendte brand inden for hair concealers er “Toppik”. Bemærk dog, at hair concelears indeholder stoffer, som kan fremprovokere allergiske reaktioner.

Er du ked af dit hårtab? Her på Hairworks.dk finder du al den information, som du har brug for i kampen mod dit hårtab. Kontakt os gerne hvis du har brug for yderligere hjælp til at behandle dit hårtab.